2021-08-12 15:20:03• hírek • közlemény

Szatmárnémetibe érkezik a Meghökkentő Dali

augusztus 16 - október 10

A Szatmár Megyei Múzeum és az Art Expo SIA szervezésében egyedülálló kiállítás nyílik Szatmárnémetiben, melynek címe „Meghökkentő Dali”. A tárlat kurátora dr. Bălu Daniela és a gyűjtemény tulajdonosai a Chesauri család - tájékoztat közösségi oldalán a múzeum.

A Kesauri-gyűjtemény részét képező eredeti litográfiákat, kerámiákat, bronzból, ezüstből és aranyból készült műalkotásokat bemutató kiállításon korunk egyik legnagyobb szürrealista művészének, Salvador Dalinak az alkotásai tekinthetőek meg. A kiállítás a nagy művész munkásságának fontos aspektusait mutatja be, aki különböző módszereket választott alkotásai elkészítéséhez. Dali maga mondta, hogy anyagi okokból is alkalmazta ezeket a technikákat: "A reggeli után szeretem úgy kezdeni a napomat, hogy 20.000 dollárt keresek".


A kiállítás 4 tematikus részből áll: „Mesterségek” sorozat; „Cassandra szerelmei” sorozat; A „Háromszögletű kalap” sorozat; valamint Salvador Dalí egyéb eredeti művei.


A kiállítás augusztus 16. és október 10. között tekinthető meg a szatmárnémeti Művészeti Múzeumban, a Szabadság tér 21. szám alatt. A hivatalos megnyitóra 2021. augusztus 16-án, 17.00 órakor kerül sor, Muhi Sándor, Erdős Carol, Stela Danciu, Corina Săvian, Horvath Maximilian Mark és Graz Denisa Cristina (oktatók: Varga Ottó, Ovidiu Ignat - Royal Dance Club) részvételével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: